


Partijen
De verkiezingscampagne is in volle gang. Wat zijn de plannen en welke thema’s zijn hot? Wij vroegen alle partijen die op dit moment in de Tweede Kamer zitten een video of tekst aan te leveren voor deze special. De belangrijkste vraag die wij hen stelden was natuurlijk: Wat gaat jouw partij de komende vier jaar doen voor de horeca?
Scroll
•
Mustafa Amhaouch /
Hilde Palland
'We willen het werkgeverschap
weer aantrekkelijker maken'

'De horeca moet zo snel mogelijk weer open'
“De coronacrisis heeft een enorme impact op miljoenen Nederlanders en op de economie. Horecaondernemers en medewerkers zijn keihard geraakt. Ondernemers die van de ene op de andere dag hun zaak moesten sluiten en medewerkers die moeten vrezen voor hun baan. Een directe oorzaak van zwalkend kabinetsbeleid, en de gevolgen zullen nog jarenlang voelbaar zijn. De beschikbare financiële steun compenseert bij lange na niet de enorme financiële schade die is opgelopen.
Voor de PVV is dit onacceptabel. Het kan niet zo zijn dat de overheid een ondernemer verplicht om zijn levenswerk te stoppen maar vervolgens niet adequaat compenseert. Zolang de coronacrisis duurt, moeten ondernemers en werknemers financieel worden geholpen. Bij 100% sluiten, 100% vergoeding voor de kosten. Maar het belangrijkste is dat de horeca zo snel mogelijk weer open gaat. Horecaondernemers hebben laten zien dat dit op een verantwoorde manier kan. Dus open de horeca!”
Léon de Jong, Kamerlid
Laura Bromet
'Arbeid moet goedkoper
worden voor het mkb'
Gijs van Dijk
'Het mkb moet minder belasting gaan betalen dan multinationals'
Eppo Bruins
'We willen de regeldruk wegnemen'
'Wij willen ruimhartige compensatie voor een gezonde doorstart van de horeca'
De Partij voor de Dieren draagt de horeca een warm hart toe: het mkb vormt het hart van de economie en met name de horeca zorgt voor levendige steden en dorpen. Om het mkb goed de coronacrisis door te helpen zijn er andere keuzes nodig, waarbij niet alleen de belangen van de grootste bedrijven, maar juist die van zelfstandigen en het mkb voldoende aandacht krijgen. Nu is de horeca één van de hardst getroffen sectoren door de coronamaatregelen, terwijl nog maandenlang massa’s mensen op elkaar dromden op vliegvelden en de grootste bedrijven al snel op flinke compensaties konden rekenen. Met ruimhartige compensatie voor alle getroffen kleine bedrijven, ook voor de vele oproep- en uitzendkrachten en flexwerkers die in de horeca werken, wil de Partij voor de Dieren dat de horeca een gezonde doorstart kan maken zodra het coronavirus onder controle is.

‘Wij willen lastenverlichting en minder regeldruk voor de horeca’
De horeca heeft zware klappen gehad tijdens de coronacrisis. De deuren van de horecagelegenheden zijn maandenlang dicht geweest, dat gaat niet in de koude kleren zitten. Op korte termijn moet daarom ruim omgegaan worden met bijvoorbeeld de belastingbetaling en met de terugbetaling van belastingschulden. Om de horeca verder te ondersteunen is een stevige lastenverlichting nodig. Te beginnen met een lagere winstbelasting. Ook willen we horecaondernemers ontlasten door bijvoorbeeld de loondoorbetaling bij ziekte te verkorten naar 1,5 jaar. Ook willen we investeren fiscaal aantrekkelijker maken. Áls de horeca weer kan investeren, moet hier alle ruimte voor zijn! Ten slotte: het is hoog tijd om de regeldruk te verminderen. Bij nieuwe regels moet de impact op ondernemers, zoals in de horeca, beter getoetst worden. Kortom, de komende vier jaar wil de SGP lastenverlichting en minder regeldruk voor de horeca. Zodat de horeca alle ruimte krijgt om te ondernemen!

Wybren van Haga
'We blijven ons keihard
inzetten voor de horeca'
De volgorde van de video's en teksten is op basis van de grootte van het huidige aantal zetels in de kamer. Van DENK hebben wij helaas geen reactie mogen ontvangen.



Partijen
De verkiezingscampagne is in volle gang. Wat zijn de plannen en welke thema’s zijn hot? Wij vroegen alle partijen die op dit moment in de Tweede Kamer zitten een video of tekst aan te leveren voor deze special. De belangrijkste vraag die wij hen stelden was natuurlijk: Wat gaat jouw partij de komende vier jaar doen voor de horeca?
Scroll
•
Mustafa Amhaouch /
Hilde Palland
'We willen het werkgeverschap
weer aantrekkelijker maken'
'De horeca moet zo snel mogelijk weer open'
“De coronacrisis heeft een enorme impact op miljoenen Nederlanders en op de economie. Horecaondernemers en medewerkers zijn keihard geraakt. Ondernemers die van de ene op de andere dag hun zaak moesten sluiten en medewerkers die moeten vrezen voor hun baan. Een directe oorzaak van zwalkend kabinetsbeleid, en de gevolgen zullen nog jarenlang voelbaar zijn. De beschikbare financiële steun compenseert bij lange na niet de enorme financiële schade die is opgelopen.
Voor de PVV is dit onacceptabel. Het kan niet zo zijn dat de overheid een ondernemer verplicht om zijn levenswerk te stoppen maar vervolgens niet adequaat compenseert. Zolang de coronacrisis duurt, moeten ondernemers en werknemers financieel worden geholpen. Bij 100% sluiten, 100% vergoeding voor de kosten. Maar het belangrijkste is dat de horeca zo snel mogelijk weer open gaat. Horecaondernemers hebben laten zien dat dit op een verantwoorde manier kan. Dus open de horeca!”
Léon de Jong, Kamerlid

Gijs van Dijk
'Het mkb moet minder belasting gaan betalen dan multinationals'
Eppo Bruins
'We willen de
regeldruk wegnemen'
Henk Krol
'We doen er alles aan om de
horeca zo snel mogelijk uit
deze crisis te halen'
Wybren van Haga
'We blijven ons keihard
inzetten voor de horeca'
'Wij willen ruimhartige compensatie voor een gezonde doorstart van de horeca'
De Partij voor de Dieren draagt de horeca een warm hart toe: het mkb vormt het hart van de economie en met name de horeca zorgt voor levendige steden en dorpen. Om het mkb goed de coronacrisis door te helpen zijn er andere keuzes nodig, waarbij niet alleen de belangen van de grootste bedrijven, maar juist die van zelfstandigen en het mkb voldoende aandacht krijgen. Nu is de horeca één van de hardst getroffen sectoren door de coronamaatregelen, terwijl nog maandenlang massa’s mensen op elkaar dromden op vliegvelden en de grootste bedrijven al snel op flinke compensaties konden rekenen. Met ruimhartige compensatie voor alle getroffen kleine bedrijven, ook voor de vele oproep- en uitzendkrachten en flexwerkers die in de horeca werken, wil de Partij voor de Dieren dat de horeca een gezonde doorstart kan maken zodra het coronavirus onder controle is.
‘Wij willen lastenverlichting en minder regeldruk voor de horeca’
De horeca heeft zware klappen gehad tijdens de coronacrisis. De deuren van de horecagelegenheden zijn maandenlang dicht geweest, dat gaat niet in de koude kleren zitten. Op korte termijn moet daarom ruim omgegaan worden met bijvoorbeeld de belastingbetaling en met de terugbetaling van belastingschulden. Om de horeca verder te ondersteunen is een stevige lastenverlichting nodig. Te beginnen met een lagere winstbelasting. Ook willen we horecaondernemers ontlasten door bijvoorbeeld de loondoorbetaling bij ziekte te verkorten naar 1,5 jaar. Ook willen we investeren fiscaal aantrekkelijker maken. Áls de horeca weer kan investeren, moet hier alle ruimte voor zijn! Ten slotte: het is hoog tijd om de regeldruk te verminderen. Bij nieuwe regels moet de impact op ondernemers, zoals in de horeca, beter getoetst worden. Kortom, de komende vier jaar wil de SGP lastenverlichting en minder regeldruk voor de horeca. Zodat de horeca alle ruimte krijgt om te ondernemen!

De volgorde van de video's en teksten is op basis van de grootte van het huidige aantal zetels in de kamer. Van DENK hebben wij helaas geen reactie mogen ontvangen.