ONDER-NEMERS

KIEZEN

ondernemers_kiezen_istock-1249187575_omgezet.png
achtergrond_onder
1_2Achtergrond_Craft_papier
rood_potlood_istock-163167829.png

Wij bezochten verschillende horecaondernemers in het land. Welke onderwerpen vinden zij belangrijk en spelen een rol bij het uitbrengen van hun stem? 

lijnen_video_dekstop.png
Verkiezingen
2021
'Ik zou heel graag meer menselijkheid zien in het kabinet'
boven_lijntjes_boven_tekst.png
'Lokaal en duurzaam zijn voor mij belangrijke thema's'
wouterstaal_yoghurt-barn-hr-201909233_-2_.jpg

5 Vragen aan… 


Wouter Staal


Yoghurt Barn


13 vestigingen (Utrecht (2), Amsterdam (2), Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam en Schiphol) 

1. De verkiezingen komen eraan. Waarom zijn deze belangrijk voor jou? 
“Gelijkheid en duurzaamheid zijn voor mij de basis voor alles wat we doen als mens, ondernemer en maatschappij. Al jaren en nu des te meer. Zeker met de wederopbouw. Nu is de kans om systematisch dingen te verbeteren. Ik hoop en weet dat dit in de partijprogramma’s terug te zien is en dit kan dit jaar niet 'weggepolderd' worden in de formatierondes. Ik ben heel benieuwd of deze thema’s voldoende op de voorgrond komen de komende jaren.”







2. Waar let je op bij het uitbrengen van jouw stem?
“Ik let bij mijn stem op redelijkheid en mogelijkheid van slagen. Geen uitschieters naar links of rechts, met als enige uitzondering op duurzaamheid. Ik denk dat elke partij dit onderwerp als speerpunt aanpakt, maar ben benieuwd hoe ze het praktisch haalbaar willen maken. En ambitieus genoeg kunnen maken. Daar ga ik meer dan voorheen op letten bij het uitbrengen van mijn stem.” 








Ik wil terugzien dat dit het 
decennium is van klimaatactie 

3. Hoe belangrijk is het klimaat deze verkiezingen?
“Klimaat is het belangrijkste onderwerp deze verkiezingsronde. We moeten over tot actie. Genoeg gepraat, gewoon doen. Kleine stapjes kunnen al grote gevolgen hebben en vaak zelfs kostenbesparend zijn. Dat moet meer bekendheid krijgen. De overheid heeft de taak om dit te stimuleren, ook fiscaal. CO₂-neutraal ondernemen moet de basis worden. Ik roep de foodservice branche op om samen te werken en voorop te lopen. Ik weet dat het kan, ondanks alle ellende. Bij Yoghurt Barn gaan we voor klimaatpositief.  Wij meten onze totale bedrijfsuitstoot, van alle broeikasgassen. We leggen de focus op reductiemaatregelen zoals groene stroom en gerecyclede togo-materialen. Er zijn echt veel kansen. En alles wat we nog niet kunnen reduceren, compenseren we met 110%. Zo heeft elke Yoghurt Barn-bezoeker een positieve impact op het klimaat.”  




4. Welke rol speelt duurzaamheid bij het uitbrengen van jouw stem? 
“Duurzaamheid is zeker belangrijk. In de breedste zin van het woord! Men moet duidelijke plannen hebben voor sterk en met name groen herstel na corona, sterk inzetten op innovatie rondom CO₂ en alle subsidies in de fossiele takken van sport stopzetten en stimuleren om te draaien naar emissievrij. Ik wil terugzien dat dit het decennium is van klimaatactie.” 


5. Heb je tips voor andere horecaondernemers? 
“Zet in op groen herstel, niet alleen voor het grotere doel maar ook voor jezelf en je bedrijf. Het creëert een positief gevoel, goed doen en impact maken. Je krijgt ontzettend veel steun van al je partners en gasten, je bespaart kosten en misschien wel het allerbelangrijkst; je kunt met enorme trots tegen je kinderen zeggen dat je jezelf sterk maakt voor een betere wereld voor hen. Maak duurzaamheid de basis voor de nieuwe regering en haar plannen. Het is tijd voor actie.”
 


' Wij willen minder regels en meer plezier'
1_2Achtergrond_Craft_papier
achtergrond_onder
1_Achtergrond_Craft_papier (copy)
ondernemers_kiezen_istock-1249187575_omgezet.png


ONDER-NEMERS

KIEZEN

Wij bezochten verschillende horecaondernemers in het land. Welke onderwerpen vinden zij belangrijk en spelen een rol bij het uitbrengen van hun stem? 

Verkiezingen
2021
rood_potlood_istock-163167829.png
boven_lijntjes_boven_tekst.png
rode_lijnen_video_mobiel.png
'Ik zou heel graag meer menselijkheid zien in het kabinet'

Jeroen van Broekhoven
FOX Stadskanaal
 

'Lokaal en duurzaam zijn voor mij belangrijke thema's'

Jos Schmitz - DAVO Bieren 
(Arnhem, Zwolle, Deventer en binnenkort Twello)

wouterstaal_yoghurt-barn-hr-201909233_-2_.jpg

5 Vragen aan… 


Wouter Staal


Yoghurt Barn

13 vestigingen (Utrecht (2), Amsterdam (2), Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam en Schiphol) 

1. De verkiezingen komen eraan. Waarom zijn deze belangrijk voor jou? 
“Gelijkheid en duurzaamheid zijn voor mij de basis voor alles wat we doen als mens, ondernemer en maatschappij. Al jaren en nu des te meer. Zeker met de wederopbouw. Nu is de kans om systematisch dingen te verbeteren. Ik hoop en weet dat dit in de partijprogramma’s terug te zien is en dit kan dit jaar niet 'weggepolderd' worden in de formatierondes. Ik ben heel benieuwd of deze thema’s voldoende op de voorgrond komen de komende jaren.”







2. Waar let je op bij het uitbrengen van jouw stem?
“Ik let bij mijn stem op redelijkheid en mogelijkheid van slagen. Geen uitschieters naar links of rechts, met als enige uitzondering op duurzaamheid. Ik denk dat elke partij dit onderwerp als speerpunt aanpakt, maar ben benieuwd hoe ze het praktisch haalbaar willen maken. En ambitieus genoeg kunnen maken. Daar ga ik meer dan voorheen op letten bij het uitbrengen van mijn stem.” 








Ik wil terugzien dat dit 
het decennium is van klimaatactie 

3. Hoe belangrijk is het klimaat deze verkiezingen?
“Klimaat is het belangrijkste onderwerp deze verkiezingsronde. We moeten over tot actie. Genoeg gepraat, gewoon doen. Kleine stapjes kunnen al grote gevolgen hebben en vaak zelfs kostenbesparend zijn. Dat moet meer bekendheid krijgen. De overheid heeft de taak om dit te stimuleren, ook fiscaal. CO₂-neutraal ondernemen moet de basis worden. Ik roep de foodservice branche op om samen te werken en voorop te lopen. Ik weet dat het kan, ondanks alle ellende. Bij Yoghurt Barn gaan we voor klimaatpositief.  Wij meten onze totale bedrijfsuitstoot, van alle broeikasgassen. We leggen de focus op reductiemaatregelen zoals groene stroom en gerecyclede togo-materialen. Er zijn echt veel kansen. En alles wat we nog niet kunnen reduceren, compenseren we met 110%. Zo heeft elke Yoghurt Barn-bezoeker een positieve impact op het klimaat.”  




4. Welke rol speelt duurzaamheid bij het uitbrengen van jouw stem? 
“Duurzaamheid is zeker belangrijk. In de breedste zin van het woord! Men moet duidelijke plannen hebben voor sterk en met name groen herstel na corona, sterk inzetten op innovatie rondom CO₂ en alle subsidies in de fossiele takken van sport stopzetten en stimuleren om te draaien naar emissievrij. Ik wil terugzien dat dit het decennium is van klimaatactie.” 


5. Heb je tips voor andere horecaondernemers? 
“Zet in op groen herstel, niet alleen voor het grotere doel maar ook voor jezelf en je bedrijf. Het creëert een positief gevoel, goed doen en impact maken. Je krijgt ontzettend veel steun van al je partners en gasten, je bespaart kosten en misschien wel het allerbelangrijkst; je kunt met enorme trots tegen je kinderen zeggen dat je jezelf sterk maakt voor een betere wereld voor hen. Maak duurzaamheid de basis voor de nieuwe regering en haar plannen. Het is tijd voor actie.”
 


rood_video_vlak_lijn_schuin.png

Karin Hiemstra, Fonduerestaurant de Fransman Alkmaar

' Wij willen minder regels en meer plezier'

KHN Specials

Wat goed dat je onze specials wilt bekijken! Klik op het magazine om deze te openen.
Volledig scherm