Meedoen aan de campagne?

Bak jij al volgens de spelregels van Verantwoord Frituren? Dan kun je je kosteloos aanmelden voor de campagne. Om aan je gasten te laten zien dat in jouw bedrijf verantwoord gefrituurd wordt, krijg je een gratis gevelschildje, een deursticker en een set informatieve folders met folder houder.

Ik frituur verantwoord!

Beelden: Cafetaria Bon Appetit

De voordelen
Edwin van Es van Cafetaria Bon Appetit uit Rijsbergen vertelt over zijn redenen om te kiezen voor verantwoorder, vloeibaar frituurvet. “Ik wil mijn gasten iets verantwoords én lekkers voorschotelen. Deelnemer worden van Verantwoord Frituren was een logische stap. Ik vind het een zeer goed initiatief en ik wil er niet alleen voor staan. Ik vind dat iedere frietoloog zijn verantwoording moet nemen en over moet gaan op gezond vet. Zo verbeteren we samen het imago van frituren.” En het verbeteren van het imago is niet het enige voordeel van frituren in vloeibaar vet. Edwin “Door te bakken in vloeibaar vet hebben klanten een minder vet mondgevoel, het geeft een andere beleving. Test het maar uit, een frietje in vast vet gebakken of in vloeibaar vet, je zult versteld staan. De voordelen van frituren in vloeibaar vet: een beter mondgevoel en gezondere snacks voor de gast, de pan is gemakkelijk schoon te maken en je zaak krijgt een gezonder en een beter imago. Het nadeel is dat het wat duurder is dan vast frituurvet, maar je zult zien dat gasten voor jouw friet om gaan rijden!”

 

Campagne verantwoord frituren
Sinds de start van de campagne Verantwoord frituren in 2004 is het overgrote deel van de cafetaria’s in Nederland overgestapt van vast naar vloeibaar frituurvet. 88% van het frituurvet in de horeca is inmiddels vloeibaar.

Vloeibaar frituurvet is rijk aan onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in vergelijking tot verzadigde vetzuren. Een laag cholesterolgehalte, vooral een laag LDL-cholesterol, vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Vloeibare frituurvetten of –oliën moeten minimaal 65% onverzadigde vetzuren bevatten om het Verantwoord Frituren logo te mogen dragen.

Cafetaria's die Verantwoord Frituren bakken niet alléén in vloeibaar frituurvet, maar houden zich ook aan de 'Spelregels Verantwoord Frituren', spelregels die zorgen voor krokante en goudgele frites.

 

Frituren heeft een ongezond imago. Dat is jammer én niet helemaal terecht. Frituren kan namelijk ook op een verantwoorde manier, namelijk door vloeibaar frituurvet te gebruiken. Wil jij ook verantwoord frituren? Lees dan snel verder.

Scroll

 met verantwoord frituren 

De lekkerste friet 

Meedoen aan de campagne?

Bak jij al volgens de spelregels van Verantwoord Frituren? Dan kun je je kosteloos aanmelden voor de campagne. Om aan je gasten te laten zien dat in jouw bedrijf verantwoord gefrituurd wordt, krijg je een gratis gevelschildje, een deursticker en een set informatieve folders met folder houder.

Ik frituur verantwoord!

Beelden: Cafetaria Bon Appetit

De voordelen
Edwin van Es van Cafetaria Bon Appetit uit Rijsbergen vertelt over zijn redenen om te kiezen voor verantwoorder, vloeibaar frituurvet. “Ik wil mijn gasten iets verantwoords én lekkers voorschotelen. Deelnemer worden van Verantwoord Frituren was een logische stap. Ik vind het een zeer goed initiatief en ik wil er niet alleen voor staan. Ik vind dat iedere frietoloog zijn verantwoording moet nemen en over moet gaan op gezond vet. Zo verbeteren we samen het imago van frituren.” En het verbeteren van het imago is niet het enige voordeel van frituren in vloeibaar vet. Edwin “Door te bakken in vloeibaar vet hebben klanten een minder vet mondgevoel, het geeft een andere beleving. Test het maar uit, een frietje in vast vet gebakken of in vloeibaar vet, je zult versteld staan. De voordelen van frituren in vloeibaar vet: een beter mondgevoel en gezondere snacks voor de gast, de pan is gemakkelijk schoon te maken en je zaak krijgt een gezonder en een beter imago. Het nadeel is dat het wat duurder is dan vast frituurvet, maar je zult zien dat gasten voor jouw friet om gaan rijden!”

 

Campagne verantwoord frituren
Sinds de start van de campagne Verantwoord frituren in 2004 is het overgrote deel van de cafetaria’s in Nederland overgestapt van vast naar vloeibaar frituurvet. 88% van het frituurvet in de horeca is inmiddels vloeibaar.

Vloeibaar frituurvet is rijk aan onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in vergelijking tot verzadigde vetzuren. Een laag cholesterolgehalte, vooral een laag LDL-cholesterol, vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Vloeibare frituurvetten of –oliën moeten minimaal 65% onverzadigde vetzuren bevatten om het Verantwoord Frituren logo te mogen dragen.

Cafetaria's die Verantwoord Frituren bakken niet alléén in vloeibaar frituurvet, maar houden zich ook aan de 'Spelregels Verantwoord Frituren', spelregels die zorgen voor krokante en goudgele frites.

 

Frituren heeft een ongezond imago. Dat is jammer én niet helemaal terecht. Frituren kan namelijk ook op een verantwoorde manier, namelijk door vloeibaar frituurvet te gebruiken. Wil jij ook verantwoord frituren? Lees dan snel verder.

Scroll

De lekkerste friet 

 met verantwoord frituren 

KHN Specials

Wat goed dat je onze specials wilt bekijken! Klik op het magazine om deze te openen.
Volledig scherm