Beelden: SNACKWITHBENEFITS
De onverwachte combinatie of gekke uitvoering van jullie snacks die wat jou betreft overal op de menukaart mag?
“Dat zijn er twee. Met onze a-maize-ing Ribs hebben we al menig persoon op het verkeerde been gezet. Vanuit de diepvries gaan ze rechtsreeks de frituur in voor 1,5 minuut. De Ribs trekken krom en vervolgens lakken we hem af met een heerlijke barbecuesaus. We maken hem af met onze zelfgemaakte Korean-aoili, bosui en sesamzaadjes. Next level en heerlijk om te kluiven!
Onze bloemkool doet het fantastisch als kibbeling. Bijvoorbeeld met een ravigotesaus of onze zelfgemaakte chili-picalilly en versgesneden dille. Mooi opgemaakt, doet deze het ook erg goed op de borrelkaart.”

De 3 adressen waar je terecht kunt voor de beste gezonde snacks van het land?
“Wat mij betreft bij STAN in Amsterdam, Utrecht, Den-Haag, Zeist of Maastricht. Ook behoren Carmel Market in Utrecht en Morgan & Mees in Amsterdam tot onze favorieten.”
Wat maakt SNACKWITHBENEFITS zo bijzonder?
“SNACKWITHBENEFITS is voor iedereen leuk én lekker. Het is namelijk geen alternatief maar een aanvulling in het snackschap. Het is geen vega(n) bitterbal; het is echt wat nieuws. Met onze snacks van groenten kun je iedereen verrassen, zelfs de mensen die graag vlees eten. Natuurlijk kun je groentesnacks ook zelf maken. Maar dat is vrij tijdrovend en in de huidige tijd – met de personeelskrapte – dus niet voor iedereen haalbaar. Met onze snacks tover je binnen no-time een lekkere borrelhap op tafel. Horecaondernemers die al met onze producten werken, vinden het leuk om hiermee uit te pakken. Het is namelijk in de basis een goed product waarmee je qua dips en garnituren eindeloos kunt variëren.’
Guilty free guilty pleasures met een korte voedselketen, zonder dierlijke producten en van Hollandse groente. Vertel… Hoe gaat dit in zijn werk?
“Als snackmerk dragen wij graag ons steentje bij. Een korte keten is ons fundament. Als wij een product bedenken, dan willen we zo min mogelijk kilometers op de teller hebben. Dus bij elke grondstof die we kiezen, denken we na over de herkomst. De oesterzwam telen we lokaal. En een krokant laagje panko om onze bloemkool? Leuk idee, maar panko komt niet uit (de buurt van) Nederland en dat gebruiken we daarom niet. Maar als je chips fijnmaalt, krijg je dezelfde structuur. Zo kwamen we uit bij Boer Henk en werken we nu met zijn reststroom chips. Onze bloemkolen komen uit België, want we produceren in Zeeland. Zo hoeven onze bloemkolen nauwelijks te reizen. Kortom: lekker vreten met een korte keten.’
‘Lekker eten zonder kilometer vreten’
Een upgrade van je borrelkaart: waar begin je als ondernemer?
“Dat is tegenwoordig best lastig. Veel ondernemers blijven bij het oude vertrouwde en daarmee is niets mis. Maar kijk ook eens hoe je lekkere alternatieven kunt vinden die je náást de klassieke bitterbal kunt serveren. Vervang gesneden groenten eens door een leuk alternatief, bijvoorbeeld onze SNACKWITHBENEFITS. Extra voordeel: er blijft niets liggen. Want probeer maar eens nee te zeggen tegen onze bloemkool in een super crunchy jasje. Ook de kaasstengels mogen zeker blijven, maar vul dit bijvoorbeeld aan met onze snack van oesterzwammen.”

Waarom mogen plantaardige snacks niet ontbreken op de borrelkaart?
“Snacken is voor iedereen en snacken doe je samen. Ook tijdens het borrelmoment moet je dus iets kunnen aanbieden waarvan iedereen kan genieten. Denk aan een borrelplank met bites voor vegetariërs, veganisten, maar ook voor flexitariërs en omnivoren. Een plank met voor ieder wat wils: dat maakt dat je het moment met elkaar deelt. Daar komt bij dat er vanuit flexitariërs ook steeds meer vraag komt naar diversiteit op de borrelplank. Ze willen vaak een bewustere keuze maken, maar dan moet het wel lekker zijn.”
SNACK
WITH BENEFITS
Margje, wat zijn jouw criteria voor een bovenaards goede borrelhap?
“Een borrelhap moet echt súperlekker zijn. En of ‘ie superlekker is, hangt af van verschillende aspecten. Allereerst moet een borrelhap krokant, sappig én smeuïg zijn. Daarnaast moet de snack in onze ogen ook een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Met het eten van een snack moet je dus het verschil kunnen maken. Maar je moet ook het gevoel hebben van ‘oeh dit smaakt zo goed, is dit wel verantwoord?’ Súperlekker dus!”


Beelden: SNACKWITHBENEFITS
De onverwachte combinatie of gekke uitvoering van jullie snacks die wat jou betreft overal op de menukaart mag?
“Dat zijn er twee. Met onze a-maize-ing Ribs hebben we al menig persoon op het verkeerde been gezet. Vanuit de diepvries gaan ze rechtsreeks de frituur in voor 1,5 minuut. De Ribs trekken krom en vervolgens lakken we hem af met een heerlijke barbecuesaus. We maken hem af met onze zelfgemaakte Korean-aoili, bosui en sesamzaadjes. Next level en heerlijk om te kluiven!
Onze bloemkool doet het fantastisch als kibbeling. Bijvoorbeeld met een ravigotesaus of onze zelfgemaakte chili-picalilly en versgesneden dille. Mooi opgemaakt, doet deze het ook erg goed op de borrelkaart.”

De 3 adressen waar je terecht kunt voor de beste gezonde snacks van het land?
“Wat mij betreft bij STAN in Amsterdam, Utrecht, Den-Haag, Zeist of Maastricht. Ook behoren Carmel Market in Utrecht en Morgan & Mees in Amsterdam tot onze favorieten.”
Guilty free guilty pleasures met een korte voedselketen, zonder dierlijke producten en van Hollandse groente. Vertel… Hoe gaat dit in zijn werk?
“Als snackmerk dragen wij graag ons steentje bij. Een korte keten is ons fundament. Als wij een product bedenken, dan willen we zo min mogelijk kilometers op de teller hebben. Dus bij elke grondstof die we kiezen, denken we na over de herkomst. De oesterzwam telen we lokaal. En een krokant laagje panko om onze bloemkool? Leuk idee, maar panko komt niet uit (de buurt van) Nederland en dat gebruiken we daarom niet. Maar als je chips fijnmaalt, krijg je dezelfde structuur. Zo kwamen we uit bij Boer Henk en werken we nu met zijn reststroom chips. Onze bloemkolen komen uit België, want we produceren in Zeeland. Zo hoeven onze bloemkolen nauwelijks te reizen. Kortom: lekker vreten met een korte keten.’
Wat maakt SNACKWITHBENEFITS zo bijzonder?
“SNACKWITHBENEFITS is voor iedereen leuk én lekker. Het is namelijk geen alternatief maar een aanvulling in het snackschap. Het is geen vega(n) bitterbal; het is echt wat nieuws. Met onze snacks van groenten kun je iedereen verrassen, zelfs de mensen die graag vlees eten. Natuurlijk kun je groentesnacks ook zelf maken. Maar dat is vrij tijdrovend en in de huidige tijd – met de personeelskrapte – dus niet voor iedereen haalbaar. Met onze snacks tover je binnen no-time een lekkere borrelhap op tafel. Horecaondernemers die al met onze producten werken, vinden het leuk om hiermee uit te pakken. Het is namelijk in de basis een goed product waarmee je qua dips en garnituren eindeloos kunt variëren.’
‘Lekker eten zonder kilometer vreten’
Een upgrade van je borrelkaart: waar begin je als ondernemer?
“Dat is tegenwoordig best lastig. Veel ondernemers blijven bij het oude vertrouwde en daarmee is niets mis. Maar kijk ook eens hoe je lekkere alternatieven kunt vinden die je náást de klassieke bitterbal kunt serveren. Vervang gesneden groenten eens door een leuk alternatief, bijvoorbeeld onze SNACKWITHBENEFITS. Extra voordeel: er blijft niets liggen. Want probeer maar eens nee te zeggen tegen onze bloemkool in een super crunchy jasje. Ook de kaasstengels mogen zeker blijven, maar vul dit bijvoorbeeld aan met onze snack van oesterzwammen.”

Waarom mogen plantaardige snacks niet ontbreken op de borrelkaart?
“Snacken is voor iedereen en snacken doe je samen. Ook tijdens het borrelmoment moet je dus iets kunnen aanbieden waarvan iedereen kan genieten. Denk aan een borrelplank met bites voor vegetariërs, veganisten, maar ook voor flexitariërs en omnivoren. Een plank met voor ieder wat wils: dat maakt dat je het moment met elkaar deelt. Daar komt bij dat er vanuit flexitariërs ook steeds meer vraag komt naar diversiteit op de borrelplank. Ze willen vaak een bewustere keuze maken, maar dan moet het wel lekker zijn.”
Margje, wat zijn jouw criteria voor een bovenaards goede borrelhap?
“Een borrelhap moet echt súperlekker zijn. En of ‘ie superlekker is, hangt af van verschillende aspecten. Allereerst moet een borrelhap krokant, sappig én smeuïg zijn. Daarnaast moet de snack in onze ogen ook een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Met het eten van een snack moet je dus het verschil kunnen maken. Maar je moet ook het gevoel hebben van ‘oeh dit smaakt zo goed, is dit wel verantwoord?’ Súperlekker dus!”
SNACK
WITH BENEFITS

