
Pieter Honing van McDonald’s
Pieter Honing is samen met zijn vrouw Marijke eigenaar van McDonald’s in Utrecht. Zij wonnen vorig jaar de McDonald’s Golden Arch Award. Deze award wordt wereldwijd elke twee jaar aan zo’n 40 mensen uitgereikt en is de hoogste erkenning die een McDonald’s franchisenemer kan ontvangen.
Pieter over de perfecte hamburger: “Een goede hamburger zit hem in eenvoud en kwaliteit. Denk aan de Big Mac van McDonald’s. Al jaren een icoon omdat hij simpel is in zijn eenvoud en de smaak en opbouw al sinds de uitvinding door Jim Delagetti hetzelfde zijn. Iets wat goed is, moet je niet veranderen. Jezelf een keer per maand verwennen met een Bic Mac is altijd weer een klein verwenmomentje. Yummie.”
Lees het volledige interview met Rob en Pieter op onze website
Rob Peek van Meneer Smakers
Rob Peek is samen met zijn broer Marco eigenaar van Brothers Horeca Groep met 18 locaties, waar ook meerdere vestigingen van Meneer Smakers onder vallen. Meneer Smakers bereidt gastronomische burgers gemaakt van ambachtelijk gedraaid vlees.
Rob: “Het is echt niet zo eenvoudig om een goede hamburger te maken. De balans van de hamburger wordt bepaald door de ingrediënten en die balans is essentieel. Er zijn tientallen variaties op de hamburger, maar in de meeste gevallen geldt: ‘less is more’. Je wilt alles namelijk goed proeven. Hét geheim: zoek met diverse ingrediënten naar de juiste balans.”


Robbert Jan de Veen van De Daltons
Robbert Jan de Veen is eigenaar van eetsalon De Daltons in Voorthuizen en ledenraadslid bij KHN. Hij heeft een bijzonder wereldrecord op zijn naam staan: in 2021 maakte hij de duurste burger ter wereld. Aan ‘The Golden Boy’ hangt een prijskaartje van 5000 euro.
Robbert Jan: “Mijn geheim voor dé perfecte burger: grill de binnenkant van je broodjes even mee en ga altijd voor vers gehakt, een mooie mix tussen chuck en brisket met een vetpercentage van rond de 20%. En mijn meest belangrijke én lekkerste tip: een burger eet je met je handen! Altijd! Ook als die burger 5000 euro kost!”
Lees het volledige interview met Robbert Jan
•
Scroll
De populariteit van de hamburger lijkt nog lang niet voorbij. Inmiddels komen ze in vele soorten en maten, met diverse patties, toppings en buns. Maar wat is nou het geheim van een echt goeie burger? We vroegen het drie experts.
Beeld: De Daltons
van een goede hamburger
Hét geheim

Pieter Honing van McDonald’s
Pieter Honing is samen met zijn vrouw Marijke eigenaar van McDonald’s in Utrecht. Zij wonnen vorig jaar de McDonald’s Golden Arch Award. Deze award wordt wereldwijd elke twee jaar aan zo’n 40 mensen uitgereikt en is de hoogste erkenning die een McDonald’s franchisenemer kan ontvangen.
Pieter over de perfecte hamburger: “Een goede hamburger zit hem in eenvoud en kwaliteit. Denk aan de Big Mac van McDonald’s. Al jaren een icoon omdat hij simpel is in zijn eenvoud en de smaak en opbouw al sinds de uitvinding door Jim Delagetti hetzelfde zijn. Iets wat goed is, moet je niet veranderen. Jezelf een keer per maand verwennen met een Bic Mac is altijd weer een klein verwenmomentje. Yummie.”
Lees het volledige interview met Rob en Pieter op onze website


Rob Peek van Meneer Smakers
Rob Peek is samen met zijn broer Marco eigenaar van Brothers Horeca Groep met 18 locaties, waar ook meerdere vestigingen van Meneer Smakers onder vallen. Meneer Smakers bereidt gastronomische burgers gemaakt van ambachtelijk gedraaid vlees.
Rob: “Het is echt niet zo eenvoudig om een goede hamburger te maken. De balans van de hamburger wordt bepaald door de ingrediënten en die balans is essentieel. Er zijn tientallen variaties op de hamburger, maar in de meeste gevallen geldt: ‘less is more’. Je wilt alles namelijk goed proeven. Hét geheim: zoek met diverse ingrediënten naar de juiste balans.”

Robbert Jan de Veen van De Daltons
Robbert Jan de Veen is eigenaar van eetsalon De Daltons in Voorthuizen en ledenraadslid bij KHN. Hij heeft een bijzonder wereldrecord op zijn naam staan: in 2021 maakte hij de duurste burger ter wereld. Aan ‘The Golden Boy’ hangt een prijskaartje van 5000 euro.
Robbert Jan: “Mijn geheim voor dé perfecte burger: grill de binnenkant van je broodjes even mee en ga altijd voor vers gehakt, een mooie mix tussen chuck en brisket met een vetpercentage van rond de 20%. En mijn meest belangrijke én lekkerste tip: een burger eet je met je handen! Altijd! Ook als die burger 5000 euro kost!”
Lees het volledige interview met Robbert Jan
•
Scroll
De populariteit van de hamburger lijkt nog lang niet voorbij. Inmiddels komen ze in vele soorten en maten, met diverse patties, toppings en buns. Maar wat is nou het geheim van een echt goeie burger? We vroegen het drie experts.
Beeld: De Daltons
van een goede hamburger
Hét
geheim
