Ook bij het bereiden van je gerechten kunt je een grote slag maken. Gebruik bijvoorbeeld restproducten bij de bereiding van gerechten. Denk hierbij aan restjes groenten voor het maken van een soepbouillon. Of verwerk overgebleven tomaat in een heerlijke tomatenmousse of tomatensaus.

Krijg gratis hulp bij energiebesparing. DEB helpt je te bepalen welke maatregelen je kunt nemen, hoe je dat kostenbewust aanpakt en wat een verstandige planning is.

Besparingstip

Zo zitten je gasten én jij er warmpjes bij deze zomer
de zomer in
Duurzaam

Jaarlijks verspillen we in Nederland een vierde van ons voedsel. En dat is heel erg zonde. Van het voedsel dat je weggooit en van het geld dat je ervoor hebt betaald. Gelukkig zijn er een heleboel maatregelen die je kunt nemen om minder eten weg te hoeven gooien. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je inkoopbeleid: koop in op basis van je ervaring, weersverwachting en opkomstverwachting. En maak gebruik van lokale leveranciers of bezoek zelf groothandels en boeren voor verse producten. Zo kun je de kwaliteit ook nog beter in de gaten houden.

Voedselverspilling verminderen doe je zo

Duurzaamheid is een thema dat we steeds vaker voorbij zien komen, ook in onze branche. En dat is volgens ons een positieve ontwikkeling. Duurzaam ondernemen is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En dat is wel zo fijn met de grote financiële uitdagingen waar we als horecaondernemers momenteel mee te maken hebben. We laten je daarom graag een aantal oplossingen zien om duurzaam de zomer in te gaan.

Scroll naar beneden

Ook bij het bereiden van je gerechten kunt je een grote slag maken. Gebruik bijvoorbeeld restproducten bij de bereiding van gerechten. Denk hierbij aan restjes groenten voor het maken van een soepbouillon. Of verwerk overgebleven tomaat in een heerlijke tomatenmousse of tomatensaus.

Krijg gratis hulp bij energiebesparing. DEB helpt je te bepalen welke maatregelen je kunt nemen, hoe je dat kostenbewust aanpakt en wat een verstandige planning is.

Zo zitten je gasten én jij er warmpjes bij deze zomer
de zomer in
Duurzaam

Jaarlijks verspillen we in Nederland een vierde van ons voedsel. En dat is heel erg zonde. Van het voedsel dat je weggooit en van het geld dat je ervoor hebt betaald. Gelukkig zijn er een heleboel maatregelen die je kunt nemen om minder eten weg te hoeven gooien. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je inkoopbeleid: koop in op basis van je ervaring, weersverwachting en opkomstverwachting. En maak gebruik van lokale leveranciers of bezoek zelf groothandels en boeren voor verse producten. Zo kun je de kwaliteit ook nog beter in de gaten houden.

Voedselverspilling verminderen doe je zo

Scroll naar beneden

Duurzaamheid is een thema dat we steeds vaker voorbij zien komen, ook in onze branche. En dat is volgens ons een positieve ontwikkeling. Duurzaam ondernemen is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En dat is wel zo fijn met de grote financiële uitdagingen waar we als horecaondernemers momenteel mee te maken hebben. We laten je daarom graag een aantal oplossingen zien om duurzaam de zomer in te gaan.

KHN Specials

Wat goed dat je onze specials wilt bekijken! Klik op het magazine om deze te openen.
Volledig scherm