Meer tips? Check onze website
Ook bij het bereiden van je gerechten kunt je een grote slag maken. Gebruik bijvoorbeeld restproducten bij de bereiding van gerechten. Denk hierbij aan restjes groenten voor het maken van een soepbouillon. Of verwerk overgebleven tomaat in een heerlijke tomatenmousse of tomatensaus.
Vraag subsidie aan voor professioneel verduurzamingsadvies door een energieadviseur. Speciaal voor ondernemers met een relatief laag energieverbruik.
Besparingstip
Krijg gratis hulp bij energiebesparing. DEB helpt je te bepalen welke maatregelen je kunt nemen, hoe je dat kostenbewust aanpakt en wat een verstandige planning is.
Besparingstip
Jaarlijks verspillen we in Nederland een vierde van ons voedsel. En dat is heel erg zonde. Van het voedsel dat je weggooit en van het geld dat je ervoor hebt betaald. Gelukkig zijn er een heleboel maatregelen die je kunt nemen om minder eten weg te hoeven gooien. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je inkoopbeleid: koop in op basis van je ervaring, weersverwachting en opkomstverwachting. En maak gebruik van lokale leveranciers of bezoek zelf groothandels en boeren voor verse producten. Zo kun je de kwaliteit ook nog beter in de gaten houden.



Duurzaamheid is een thema dat we steeds vaker voorbij zien komen, ook in onze branche. En dat is volgens ons een positieve ontwikkeling. Duurzaam ondernemen is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En dat is wel zo fijn met de grote financiële uitdagingen waar we als horecaondernemers momenteel mee te maken hebben. We laten je daarom graag een aantal oplossingen zien om duurzaam de zomer in te gaan.
Buiten genieten van een hapje en een drankje; onze gasten zijn er dol op. En wij ook! Want een terras betekent meer zitplaatsen en dus meer omzet. Maar helaas zijn de echt zwoele zomeravonden vaak schaars. Als de zon eenmaal ondergaat, zijn we meestal afhankelijk van een alternatieve warmtebron, zoals heaters. Met de hoge gas- en energieprijzen van dit moment kan het gebruik van terrasverwarming behoorlijk in de papieren lopen.
Gelukkig zijn er de afgelopen jaren, naast de traditionele heaters op gas en elektriciteit, diverse duurzamere alternatieven op de markt gebracht om jouw gasten warm te houden. Bijvoorbeeld in de vorm van elektrische dekens, verwarmde kussens en warmtetafels. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees dan het artikel op onze website.






•
Scroll naar beneden

Vraag subsidie aan voor professioneel verduurzamingsadvies door een energieadviseur. Speciaal voor ondernemers met een relatief laag energieverbruik.
Besparingstip
Meer tips? Check onze website
Ook bij het bereiden van je gerechten kunt je een grote slag maken. Gebruik bijvoorbeeld restproducten bij de bereiding van gerechten. Denk hierbij aan restjes groenten voor het maken van een soepbouillon. Of verwerk overgebleven tomaat in een heerlijke tomatenmousse of tomatensaus.
Krijg gratis hulp bij energiebesparing. DEB helpt je te bepalen welke maatregelen je kunt nemen, hoe je dat kostenbewust aanpakt en wat een verstandige planning is.

Jaarlijks verspillen we in Nederland een vierde van ons voedsel. En dat is heel erg zonde. Van het voedsel dat je weggooit en van het geld dat je ervoor hebt betaald. Gelukkig zijn er een heleboel maatregelen die je kunt nemen om minder eten weg te hoeven gooien. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je inkoopbeleid: koop in op basis van je ervaring, weersverwachting en opkomstverwachting. En maak gebruik van lokale leveranciers of bezoek zelf groothandels en boeren voor verse producten. Zo kun je de kwaliteit ook nog beter in de gaten houden.


Buiten genieten van een hapje en een drankje; onze gasten zijn er dol op. En wij ook! Want een terras betekent meer zitplaatsen en dus meer omzet. Maar helaas zijn de echt zwoele zomeravonden vaak schaars. Als de zon eenmaal ondergaat, zijn we meestal afhankelijk van een alternatieve warmtebron, zoals heaters. Met de hoge gas- en energieprijzen van dit moment kan het gebruik van terrasverwarming behoorlijk in de papieren lopen.
Gelukkig zijn er de afgelopen jaren, naast de traditionele heaters op gas en elektriciteit, diverse duurzamere alternatieven op de markt gebracht om jouw gasten warm te houden. Bijvoorbeeld in de vorm van elektrische dekens, verwarmde kussens en warmtetafels. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees dan het artikel op onze website.
•
Scroll naar beneden
Duurzaamheid is een thema dat we steeds vaker voorbij zien komen, ook in onze branche. En dat is volgens ons een positieve ontwikkeling. Duurzaam ondernemen is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En dat is wel zo fijn met de grote financiële uitdagingen waar we als horecaondernemers momenteel mee te maken hebben. We laten je daarom graag een aantal oplossingen zien om duurzaam de zomer in te gaan.




