”Mijn persoonlijke favoriet is een brokkel oplegkaas met portstroop. Gecombineerd met een volle rode wijn geeft deze kaas een enorm rijke smaak. Het is bijna wel een klassieke combinatie te noemen, maar het is én blijft altijd goed. We hebben veel gecompliceerdere unieke combinaties bij de Kaasbar. Maar de brokkel oplegkaas is old, but good.”

“Komijnekaas en oranje wijn; you either hate it or love it. Wij zijn er in ieder geval dol op. Het is iets meer gedurfd. Mijn advies: probeer soms ook iets geks te bedenken en verras je gasten."
“Borrelkaasjes rond etenstijd en geen avondeten.”
“Dé perfecte kaasplank bestaat uit een witte, rode, harde en blauwe kaas. Ik adviseer om hier halve glazen per kaasje bij te serveren. Het is écht zonde als je alles moet combineren met slechts één wijn. Kortom, presenteer een leuke flight van wijnen. Daarmee kun je jouw gasten echt verrassen.”
“Wijn spijscombinaties met witte kaas en pure chocolade vind ik altijd goed. Een blauwe kaas met pure chocolade en een mooie dessertwijn maakt van elke kerstavond een hit. Zoet, zout en room: een heerlijke combinatie.”
“Bij de Kaasbar geloven we in een culinaire ontdekking. Recent hebben we een nieuw menu gepresenteerd en hebben we nog meer kazen op de kaart. Persoonlijk zou ik niet snel kiezen voor een blauwader schapenkaas als ik zelf een wijntje bestel in de stad. Maar bij de Kaasbar komen er zoveel unieke kazen voorbij op een lopende band, dat je die wel móét proeven. Wij hebben al onze kazen met uiterste zorg geselecteerd van uitsluitend Nederlandse boerderijen. Alle kazen komen met pairings en zijn allemaal uniek te combineren met wijnen & bieren. Op deze manier leer, zie én ruik je unieke kazen. Wacht maar tot je de wijn-spijscombinaties proeft. Door de unieke smaakbeleving ga je kazen anders interpreteren en dat maakt eten bij de Kaasbar tot een uniek spel van wijn en spijs.”
In een prachtig art-deco-pand op de Lijnmarkt in Utrecht opende in juni 2021 de Kaasbar. Hier kun je aan de lopende band genieten van tweeëntwintig verschillende unieke Nederlandse kazen en bijzondere wijnen.
•
Scroll naar beneden
Wijn en kaas zijn in potentie een match made in heaven. Maar dan moet je ze wel op de juiste manier combineren. Omar Waseq van de Kaasbar in Utrecht laat ons kennis maken met de ultieme combinatie van wijn en kaas. Welke wijn-kaascombinaties mogen niet ontbreken op jouw menukaart? En waarmee kun je jouw gasten verrassen?
“Een sterke blauwe kaas met zure appel; wat mij betreft dé allerbeste combinatie. Drink daarbij een Poiré perendrank. Een error in je brein, maar een genot in je mond.”

”Bezoek een kaasmaker en ga eens naar een kaasproeverij. Proef alle kazen, eventueel met mooie combinaties, en ontdek eerst wat kaas te bieden heeft. Als je dat zelf hebt ervaren, dan weet je waarover je praat. Je mag natuurlijk ook met ons een kaasje delen, dan zullen wij je laten proeven wat we bedoelen. Je vindt ons op de gezellige Lijnmarkt in Utrecht.”

“Dé perfecte kaasplank bestaat uit een witte, rode, harde en blauwe kaas. Ik adviseer om hier halve glazen per kaasje bij te serveren. Het is écht zonde als je alles moet combineren met slechts één wijn. Kortom, presenteer een leuke flight van wijnen. Daarmee kun je jouw gasten echt verrassen.”
•
Scroll naar beneden
“Een sterke blauwe kaas met zure appel; wat mij betreft dé allerbeste combinatie. Drink daarbij een Poiré perendrank. Een error in je brein, maar een genot in je mond.”
”Bezoek een kaasmaker en ga eens naar een kaasproeverij. Proef alle kazen, eventueel met mooie combinaties, en ontdek eerst wat kaas te bieden heeft. Als je dat zelf hebt ervaren, dan weet je waarover je praat. Je mag natuurlijk ook met ons een kaasje delen, dan zullen wij je laten proeven wat we bedoelen. Je vindt ons op de gezellige Lijnmarkt in Utrecht.”
“Borrelkaasjes rond etenstijd en geen avondeten.”


“Komijnekaas en oranje wijn; you either hate it or love it. Wij zijn er in ieder geval dol op. Het is iets meer gedurfd. Mijn advies: probeer soms ook iets geks te bedenken en verras je gasten."
“Wijn spijscombinaties met witte kaas en pure chocolade vind ik altijd goed. Een blauwe kaas met pure chocolade en een mooie dessertwijn maakt van elke kerstavond een hit. Zoet, zout en room: een heerlijke combinatie.”
“Bij de Kaasbar geloven we in een culinaire ontdekking. Recent hebben we een nieuw menu gepresenteerd en hebben we nog meer kazen op de kaart. Persoonlijk zou ik niet snel kiezen voor een blauwader schapenkaas als ik zelf een wijntje bestel in de stad. Maar bij de Kaasbar komen er zoveel unieke kazen voorbij op een lopende band, dat je die wel móét proeven. Wij hebben al onze kazen met uiterste zorg geselecteerd van uitsluitend Nederlandse boerderijen. Alle kazen komen met pairings en zijn allemaal uniek te combineren met wijnen & bieren. Op deze manier leer, zie én ruik je unieke kazen. Wacht maar tot je de wijn-spijscombinaties proeft. Door de unieke smaakbeleving ga je kazen anders interpreteren en dat maakt eten bij de Kaasbar tot een uniek spel van wijn en spijs.”
”Mijn persoonlijke favoriet is een brokkel oplegkaas met portstroop. Gecombineerd met een volle rode wijn geeft deze kaas een enorm rijke smaak. Het is bijna wel een klassieke combinatie te noemen, maar het is én blijft altijd goed. We hebben veel gecompliceerdere unieke combinaties bij de Kaasbar. Maar de brokkel oplegkaas is old, but good.”
In een prachtig art-deco-pand op de Lijnmarkt in Utrecht opende in juni 2021 de Kaasbar. Hier kun je aan de lopende band genieten van tweeëntwintig verschillende unieke Nederlandse kazen en bijzondere wijnen.
Wijn en kaas zijn in potentie een match made in heaven. Maar dan moet je ze wel op de juiste manier combineren. Omar Waseq van de Kaasbar in Utrecht laat ons kennis maken met de ultieme combinatie van wijn en kaas. Welke wijn-kaascombinaties mogen niet ontbreken op jouw menukaart? En waarmee kun je jouw gasten verrassen?
