Lobby
Lobby
Een update over eerlijk speelveld, de wet tegen nepreviews, alles waar jij op moet letten bij minisites én tips voor veilig digitaal ondernemen.

De lunch is 'here to stay'
Welke trends gaan we komend jaar zien? Marjolein Leferink vertelt dit en meer in deze lunchdate.

Plastic verbod
Het verbod op plastic wegwerpproducten komt steeds dichterbij.
Koffietrends van komend seizoen
Trend alert: dit zijn de 5 koffietrends van komend seizoen.


Bagels & Beans
In gesprek met Marlies Otten. Zij vertelt hoe het is om op je 25e een zaak te openen en wat ze tijdens haar ondernemersavontuur heeft geleerd.

E-learnings
Dit zijn de leukste e-learnings over daghoreca. Vergroot de kennis van jouw medewerkers.

Ambacht en beleving
Alles voor het lekkerste ijs en de ambacht.
Een leven lang leren is een zekerheid, maar een wat eenduidiger beleid op toerisme zou toch wenselijk zijn. Kortom, onze voelsprieten zullen overuren draaien. Maar met een ondernemersprofiel als de onze, waarin het onderbuikgevoel een stevige positie inneemt, heb ik daar alle vertrouwen in.
De vergrijzing biedt voor de daghoreca een enorme omzetpotentie, maar geeft tegelijkertijd de kwetsbaarheid op de arbeidsmarkt weer, die we gezamenlijk opnieuw zullen moeten ontdekken en alleen met innovatieve en gastvrije oplossingen te lijf kunnen gaan.
Om onze binnensteden blijvend te laten bruisen en de buitengebieden te laten floreren is goed werkgeverschap vanzelfsprekend, maar zal ook lokale participatie een must blijken te zijn.
Iets waar ik overigens het volste vertrouwen in heb en na het lezen van deze special me ook positief gestemd houdt.
Wat mij betreft dus genoeg reden deze special de aandacht te geven die het verdient. Ik wens jullie via deze weg dan ook veel leesplezier toe.
Merijn Jansma, Vicevoorzitter Landelijk Bestuur
Beste collega’s,
Voor jullie ligt wat mij betreft weer een schitterende sectorspecial met daarin deze keer aandacht voor de dynamische daghoreca. Als er nou één tak van sport is waar kansen en problemen van de huidige tijd samenkomen, dan is het wel hier. Wisselwerking met retail en toerisme, innovatie en duurzaamheid, blurring en strijdend voor een eerlijk speelveld. Allemaal thema’s die zeer herkenbaar zijn en het ondernemen vaak boeiend, maar soms ook vermoeiend maken.
Dat het landschap verandert moge duidelijk zijn, maar waar gaan we heen?

•
Scroll

Praktische tips & informatie
Alles over succesvol onboarden én jouw horecazaak als flexwerkplek.
Lobby
Alles over succesvol onboarden én jouw horecazaak als flexwerkplek.
Praktische tips & informatie

Lobby
Een update over eerlijk speelveld, de wet tegen nepreviews, alles waar jij op moet letten bij minisites én tips voor veilig digitaal ondernemen.
De lunch is 'here to stay'
Welke trends gaan we komend jaar zien? Marjolein Leferink vertelt dit en meer in deze lunchdate.

Het verbod op plastic wegwerpproducten komt steeds dichterbij.
Plastic verbod


Koffietrends van komend seizoen
Trend alert: dit zijn de 5 koffietrends van komend seizoen.

Bagels & Beans
In gesprek met Marlies Otten. Zij vertelt hoe het is om op je 25e een zaak te openen en wat ze tijdens haar ondernemersavontuur heeft geleerd.

E-learnings
Dit zijn de leukste e-learnings over daghoreca. Vergroot de kennis van jouw medewerkers.

Ambacht en beleving
Alles voor het lekkerste ijs en de ambacht.
Een leven lang leren is een zekerheid, maar een wat eenduidiger beleid op toerisme zou toch wenselijk zijn. Kortom, onze voelsprieten zullen overuren draaien. Maar met een ondernemersprofiel als de onze, waarin het onderbuikgevoel een stevige positie inneemt, heb ik daar alle vertrouwen in.
De vergrijzing biedt voor de daghoreca een enorme omzetpotentie, maar geeft tegelijkertijd de kwetsbaarheid op de arbeidsmarkt weer, die we gezamenlijk opnieuw zullen moeten ontdekken en alleen met innovatieve en gastvrije oplossingen te lijf kunnen gaan.
Om onze binnensteden blijvend te laten bruisen en de buitengebieden te laten floreren is goed werkgeverschap vanzelfsprekend, maar zal ook lokale participatie een must blijken te zijn.
Iets waar ik overigens het volste vertrouwen in heb en na het lezen van deze special me ook positief gestemd houdt.
Wat mij betreft dus genoeg reden deze special de aandacht te geven die het verdient. Ik wens jullie via deze weg dan ook veel leesplezier toe.
Merijn Jansma, Vicevoorzitter Landelijk Bestuur
Beste collega’s,
Voor jullie ligt wat mij betreft weer een schitterende sectorspecial met daarin deze keer aandacht voor de dynamische daghoreca. Als er nou één tak van sport is waar kansen en problemen van de huidige tijd samenkomen, dan is het wel hier. Wisselwerking met retail en toerisme, innovatie en duurzaamheid, blurring en strijdend voor een eerlijk speelveld. Allemaal thema’s die zeer herkenbaar zijn en het ondernemen vaak boeiend, maar soms ook vermoeiend maken.
Dat het landschap verandert moge duidelijk zijn, maar waar gaan we heen?

•
Scroll