Samen maken we het verschil

Samen maken we het verschil. Ook op het gebied van energiebesparing. Vraag je hotelgasten om hun steentje bij te dragen met deze poster.

Legionella-proof energie besparen. Check onnodige risico’s

Legionella-proof energie besparen. Check onnodige risico’s

Hoe kun je het beste energie besparen in drink- en warmtapwaterinstallaties zónder de kans op legionella te vergroten? 

Energie besparen op terrasverwarming, hoe doe je dat? En DEB helpt je bij energiebesparende maatregelen.

terrasverwarming


en meer inspiratie
Duurzame

Duurzame terrasverwarming en meer inspiratie

Frituren op infrarood: iets voor jou?

Frituren we straks allemaal op infrarood in plaats van op gas? Wel als het aan Tom en Ria Dekker ligt, van FrieteRia en BrasseRia in Dronten

Besparingstips van ondernemers

Praktische tips van ondernemers Mark Bergmans en Henri Geurts. Direct zelf toe te passen in jouw bedrijf. 

Handig tips om energie te besparen

We delen handige tips om energie te besparen vanuit de overheidscampagne 'Zet ook de knop om'. En welke subsidies kun je aanvragen?

‘Zet ook de knop om’

Lobby
update

Lobby update

Waar zetten we op in om horecaondernemers te helpen de energiecrisis te overleven? We nemen je mee in de laatste status van onze lobby. 

En wat doen wij voor jou?
Dat er iets aan deze situatie moet gebeuren is duidelijk. Op de volgende pagina kun je lezen wat de laatste status is van onze lobby, de maatregelen vanuit Den Haag en waar we op inzetten om jou als horecaondernemer te helpen om de energiecrisis te overleven.

Een gevaarlijke cocktail
Vanaf oktober moeten waarschijnlijk de belastingschulden terugbetaald gaan worden (lees de lobby update voor de laatste ontwikkelingen), terwijl veel ondernemers een laagseizoen ingaan. Roy: “Ik weet dat veel ondernemers dat niet kunnen betalen. De reguliere btw is al een uitdaging, en dan moeten we nu extra belasting afdragen met ook nog eens een inflatie van inkoop, personeel en energie. Een gevaarlijke cocktail waar veel ondernemers slecht van slapen.”

Zorgwekkende situatie door hoge energieprijzen
Een ondernemer die zich ernstige zorgen maakt over de hoge energieprijzen en daarmee over de toekomst van zijn bedrijf is Roy Faber van Brasserie1434 in Purmerend. Hij spreekt van een zeer zorgwekkende situatie. “Het jaar 2022 begon positief, maar ineens ontving ik een verdubbeling van mijn energierekening. Ik ging van 1200 euro naar bijna 3000 euro per maand. Ik heb helaas een flexibel contract en krijg geen vast contract. Ik maak mij zeer veel zorgen over komend najaar, door corona heb ik geen enkele buffer meer. We hebben afgelopen maanden goede omzetten behaald, maar de kosten zijn gigantisch gestegen. Niet alleen onze energierekening is verdubbeld, ook de inkoopprijzen zijn zorgwekkend. De marges staan zo erg onder druk, dat ik vrees dat veel bedrijven op een faillissement afstevenen.”

Na twee zeer donkere coronajaren zag onze prachtige branche eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel. Ondanks de schulden die veel ondernemers noodgedwongen hebben gemaakt, durfden veel van ons weer voorzichtig met een positieve blik naar de toekomst te kijken. Maar door de stijgende energieprijzen van de afgelopen tijd, is er van dat optimisme weinig meer over. Hoe komen we deze crisis te boven? In deze Energiespecial delen we ervaringen en tips van horecaondernemers. Hoe gaan zij om met de torenhoge energieprijzen? We geven advies over manieren om je bedrijf te verduurzamen, welke subsidies je aan kunt vragen én vertellen wat onze lobbyisten in Den Haag doen voor jou als horecaondernemer. 

Scroll

Voorwoord en inhoud

Samen maken we het verschil

Samen maken we het verschil. Ook op het gebied van energiebesparing. Vraag je hotelgasten om hun steentje bij te dragen met deze poster.

Legionella-proof energie besparen. Check onnodige risico’s

Hoe kun je het beste energie besparen in drink- en warmtapwaterinstallaties zónder de kans op legionella te vergroten?

Energie besparen op terrasverwarming, hoe doe je dat? En DEB helpt je bij energiebesparende maatregelen.

Duurzame terrasverwarming en meer inspiratie

Frituren op infrarood: iets voor jou?

Frituren we straks allemaal op infrarood in plaats van op gas? Wel als het aan Tom en Ria Dekker ligt, van FrieteRia en BrasseRia in Dronten

Besparingstips van ondernemers

Praktische tips van ondernemers Mark Bergmans en Henri Geurts. Direct zelf toe te passen in jouw bedrijf. 

Handig tips om energie te besparen

We delen handige tips om energie te besparen vanuit de overheidscampagne 'Zet ook de knop om'. En welke subsidies kun je aanvragen?

Lobby update

Waar zetten we op in om horecaondernemers te helpen de energiecrisis te overleven? We nemen je mee in de laatste status van onze lobby. 

En wat doen wij voor jou?
Dat er iets aan deze situatie moet gebeuren is duidelijk. Op de volgende pagina kun je lezen wat de laatste status is van onze lobby, de maatregelen vanuit Den Haag en waar we op inzetten om jou als horecaondernemer te helpen om de energiecrisis te overleven.

Een gevaarlijke cocktail
Vanaf oktober moeten waarschijnlijk de belastingschulden terugbetaald gaan worden (lees de lobby update voor de laatste ontwikkelingen), terwijl veel ondernemers een laagseizoen ingaan. Roy: “Ik weet dat veel ondernemers dat niet kunnen betalen. De reguliere btw is al een uitdaging, en dan moeten we nu extra belasting afdragen met ook nog eens een inflatie van inkoop, personeel en energie. Een gevaarlijke cocktail waar veel ondernemers slecht van slapen.”

Zorgwekkende situatie door hoge energieprijzen
Een ondernemer die zich ernstige zorgen maakt over de hoge energieprijzen en daarmee over de toekomst van zijn bedrijf is Roy Faber van Brasserie1434 in Purmerend. Hij spreekt van een zeer zorgwekkende situatie. “Het jaar 2022 begon positief, maar ineens ontving ik een verdubbeling van mijn energierekening. Ik ging van 1200 euro naar bijna 3000 euro per maand. Ik heb helaas een flexibel contract en krijg geen vast contract. Ik maak mij zeer veel zorgen over komend najaar, door corona heb ik geen enkele buffer meer. We hebben afgelopen maanden goede omzetten behaald, maar de kosten zijn gigantisch gestegen. Niet alleen onze energierekening is verdubbeld, ook de inkoopprijzen zijn zorgwekkend. De marges staan zo erg onder druk, dat ik vrees dat veel bedrijven op een faillissement afstevenen.” 

Na twee zeer donkere coronajaren zag onze prachtige branche eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel. Ondanks de schulden die veel ondernemers noodgedwongen hebben gemaakt, durfden veel van ons weer voorzichtig met een positieve blik naar de toekomst te kijken. Maar door de stijgende energieprijzen van de afgelopen tijd, is er van dat optimisme weinig meer over. Hoe komen we deze crisis te boven? In deze Energiespecial delen we ervaringen en tips van horecaondernemers. Hoe gaan zij om met de torenhoge energieprijzen? We geven advies over manieren om je bedrijf te verduurzamen, welke subsidies je aan kunt vragen én vertellen wat onze lobbyisten in Den Haag doen voor jou als horecaondernemer. 

Scroll

Voorwoord en inhoud

KHN Specials

Wat goed dat je onze specials wilt bekijken! Klik op het magazine om deze te openen.
Volledig scherm